Tester,crosspass och tillbaka i Tidaholm

Vad tusan har hänt sen sist?

Efter Mallis kunde vi faktiskt åka skidor i Grönklitt några pass till. Vi avslutade skidsäsongen med en skatetävling och korade Skidlinjens mästare. Efter ett första varv blev det jaktstart på tiderna, jag åkte pissdåligt varv 1 och orkade knappt trycka på, mjölksyran i benen sprutade. Vilket gjorde att jag startade först och körde på allt jag hade och lyckades bli först i mål! 😀

Träningen har bestått av mycket crosspass dvs att man kör 2 olika träningsformer på samma pass, tex 2h cykling och 1h rullis. Det har även paddlats, sprungits en massa, bestigt diverse berg och såklart åkts rullskidor.

Vi hade barmarksläger med några olika klubbar ifrån Stockholms området. Jag höll i stavgångspasset, tillsammans med Christian. Vi gick igenom de olika ”teknikerna” sedan skulle dessa användas på en bana. Väldigt kul att skrika på folk och ge tips och råd.

En hel del tester har hunnits med också. Första testet för mig var ett laktattest på löpbandet där vi kunde konstatera att grunduthålligheten var mycket bättre än i höstas, men att jag inte riktigt kunde hänga med när det gick fortare. Får nog bli några banintervaller i sommar… Detta följdes av styrketest som tyvärr inte hade blivit bättre men det hade staktestet i Skiergen! Jag kom mycket längre än sist och lyckades få upp pulsen i 198 🙂

Blybergstestet är något som man våndas över men ändå ser framemot. Det är ett race som körs ca 3km uppför, både klassiskt och skate. Jag förbättrade min förra tid på klassiskt med ca 4min och skaten fick jag en ny tid då jag inte hade någon tidigare.

Jag har även sprungit mitt längsta pass någonsin. Torsdagen innan skolan slutade sprang vi Bjarnerundan, som går över stock, sten, x antal blöta myrar och på kringliga stigar. Jag var ute i lite över 3h, vilket för mig var helt orimligt men ja är sååååå nöjd och stolt att jag pallade. Sista 30min var segt för jag var hungrig, började blir trött och hade inte riktigt koll på fötterna, men en rolig erfarenhet.

Skolan har slutat, rummet har tömts och städats, alla har flyttat hem till sig och likaså jag. Det känns tomt att inte äta frukost med hela ”gänget”, att inte fördriva kvällarna med att kolla på dåliga filmer eller bara ha ett helt underbart gäng att prata med om allt mellan himmel och jord. Som tur bor ju alla inom rimligt avstånd och de flesta i Stockholm så man kommer ju kunna hälsa på massor ❤

Det har även firats en massa nu när jag kom hem från Mora. Har varit på två underbara studenter, Julia o Linn på Vilhelmsro har firats. Sen slutade även Saga, brorsdottern grundskolan. Fick även äran att fixa henne inför avslutningsmiddagen de hade.

Just nu sitter jag på Gotland. En ny träningsvecka drog igång idag och jag rivstartade med 2h 50min stakning. Gotland bjuder på kungliga träningsförhållanden, en massa sol och god mat!

Kommer komma 2 inlägg inom närmaste tiden, ett roligt och ett allvarligare men njut av bilderna till dess :-*

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s